open menu

Αθλητικά παπούτσια Salomon

Τα καταλληλότερα μοντέλα πάνινων παπουτσιών για το τρέξιμο στην άσφαλτο και άλλους τύπους επιφάνειας που μπορούμε να συναντήσουμε στην πόλη, σε μονοπάτια, πάρκα, λεωφόρους, πεζοδρόμια, σκάλες, αυλές και γήπεδα.

Τα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο στην πόλη χαρακτηρίζονται από χαμηλό αλλά πολλαπλά κατευθυνόμενο πέλμα, καλή απορρόφηση των κραδασμών και σταθερότητα. Η σόλα για τέτοια παπούτσια πρέπει να είναι κατάλληλη, ανθεκτική στην τριβή κατά την πρόσφυση στην άσφαλτο. Ωστόσο, το μοτίβο του πέλματος για τα «μοναδικά» αστικά αθλητικά πάνινα παπούτσια πρέπει να έχει έντονο χαρακτήρα έτσι ώστε να μην γλιστρήσει στο έδαφος ή χιόνι. Και, φυσικά, το πέλμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό σε σύγκριση με αθλητικά παπούτσια για το τρέξιμο σε περιβάλλον με ασταθές έδαφος. Στην προσπάθεια να λύσουν όλα αυτά τα ζητήματα σε ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, οι κατασκευαστές κάνουν έναν συνδυασμό σόλας με ζώνες διαφόρων βαθμών πυκνότητας και σύνθεσης.

Όταν επιλέγετε αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο πρέπει να υπολογίσετε και το στυλ του το τρεξίματος σας. Μπορείτε να αγοράσετε ελαφριά αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Θα είναι πολύ ελαφριά, αλλά θα φθείρονται και πολύ γρήγορα από ότι τα άλλα αθλητικά που ζυγίζουν περισσότερο αλλά είναι και πιο ανθεκτικά στην τριβή.

Το πόδι μέσα στο παπούτσι πρέπει να αναπνεύσει. Για αυτό το λόγω οι κατασκευαστές κάνουν το πάνω μέρος του υποδήματος από διχτυωτά υλικά που παρέχουν μέγιστη διαπερατότητα υδρατμών. Ο καλός εξαερισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εάν τρέχετε υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μπορείτε να αγοράσετε το αθλητικό παπούτσι με μεμβράνες Gore-Tex. Στα αθλητικά για τρέξιμο Salomon υπάρχει ενσωματωμένη μεμβράνη Climashield η οποία μάλιστα είναι μοναδική πατέντα της εταιρείας. Τα παπούτσια για τρέξιμο για κρύες με υγρασία εποχές του χρόνου κατασκευάζονται με άλλα εξωτερικά υλικά που προστατεύουν τα πόδια σας και αποτρέπουν την εισροή νερού και χιονιού μέσα.

Το τρέξιμο στην άσφαλτο είναι λιγότερο ευχάριστο για τα πόδια σας. Για πιο άνετες διαδρομές, στα σύγχρονα αθλητικά παπούτσια χρησιμοποιούνται διάφορα στοιχεία για την αποφυγή κραδασμών. Αυτά απορροφούν τα χτυπήματα και μειώνουν τις επιπτώσεις στα γόνατά. Αν το βάρος σας είναι πάνω από το μέσο όρο, προτείνεται να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με μέγιστη απορρόφηση των κραδασμών.

Η παγκοσμίως γνωστή εταιρεία outdoor Salomon είναι αναγνωρισμένη στην κατασκευή υποδημάτων. Για κατοίκους των αστικών κέντρων, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ολόκληρη σειρά από αθλητικά παπούτσια για το τρέξιμο City Trail. Ένα από τα διακριτικά στοιχεία τους είναι το, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, γρήγορο δέσιμο κορδονιών Quick Lace. Με μία κίνηση σφίγγετε ομοιόμορφα τα κορδόνια, ενώ το ίδιο το κορδόνι κρύβεται μέσα στη θήκη. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα κορδόνια δεν θα λυθούν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ή αγώνα.